Počet položek: 0 0,- Kč

Korálky kulaté rokajl od české firmy Preciosa Ornela a .s.

Tradiční český rokajl Preciosa - kulatý

Vyrábí se unikátní technologií sekání skleněných trubiček s kulatou či hranatou dírkou na různě malé délky, které se dále teplem kulatí a leští a následně třídí podle velikosti a tvaru. 

Výrobce česká firma Preciosa Ornela, a. s. sídlí v Jizerských horách (angl. PRECIOSA Rocailles, PRECIOSA Seed Beads). Konkrétně korálky pochází z dílny proslulé továrny na výrobu korálky Preciosa Ornela z obce Zásada, ležící východně od Jablonce nad Nisou.

Prozkoumejte náš sortiment a dopřejte si českou kvalitu v podobě rokajlu Preciosa. Rokajlový sortiment Preciosa Traditional Czech Beads patří mezi nejprodávanější komoditu společnosti. Je nabízen v širokém sortimentu barev a velikostí a vyznačuje se špičkovou kvalitou a pravidelností. 

rokajlrokajlrokajl

Jak vybrat správnou velikost Rokajlu?

Pokud s korálky teprve začínáte, možná se při nákupu korálků trochu nevyznáte v jejich velikostech. Co znamená velikost korálku 10/0? Vše vám vysvětlíme v tomto článku. 

Určitě si zapamatujte základní poučku, že čím vyšší číslo v nulkové řadě, tím jsou ve skutečnosti korálky menší. Korálek 13/0 je menší než korálek 9/0.

Nejmenší velikostí, co u nás v obchůdku aktuálně najdete je 13/0. Tento korálek je opravdu hodně malý a začátečníci mohou mít problém s manipulací.

Pro začátečníky je nejvhodnější velikost 8/0, pro návlékání korálků jsou doporučené velikosti od 6/0. Pro šité šperky jsou nejvhodnější velikosti 13/0 až 6/0. 

Barevná škála kulatého rokajlu firmy Preciosa Ornela a. s. včetně velikostní a početní tabulky pro Váš přehled a pomocník k výběru korálek ke shlédnutí zde....  rocailles-sample-cards-1e0ca0.pdf (e-koralky.cz)

Tabulka velikostí:

(např. 10/0 znamená 2,3 mm - ve škále tolerance 2,2 mm až 2,4 mm) 

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací